Filter

L/XL (59 - 60 cm)

Muts maat L of muts maat XL, hoe bepaalt u uw maat?

Een muts kopen is ook de maat kiezen die u nodig heeft. Het zou al te eenvoudig zijn om te zeggen dat een heren muts een grote maat, en een dames muts een kleine maat is. Hoe gaat u te werk als u de maat kiest?

Meet het hoofd rondom

Het hoofd wordt gemeten door een meetlint horizontaal rondom het hoofd te houden. Het meetlint komt even boven de wenkbrauwen en even boven de oren. Het mag niet te strak of te los gehouden worden. De omtrek die u meet in centimeters is de muts maat. Het schema hieronder toont welke maat overeenkomt met wat u heeft gemeten:

  • Muts maat L: 59 cm
  • Muts maat XL: 60 cm

Merkt u dat uw hoofd minder meet? Dan heeft u niet meteen een dames of heren muts met grote maat nodig. Ga dan kijken bij ook mutsen S/M:

  • 55 cm: maat S
  • 56 cm: maat M

Bent u toch niet zo zeker? Dan vraagt u het eenvoudig aan onze klantenservice. Wij staan voor u klaar!

One-size mutsen

Bij het doorlopen van onze collectie mutsen heeft u waarschijnlijk een aantal modellen opgemerkt die 'one-size' zijn. Bij deze mutsen maken we geen onderscheid tussen een muts maat L, een muts maat XL, een dames muts van kleine maat of een heren muts van grote maat. Deze mutsen passen op elk hoofd. Vooral onze beanie mutsen zijn one-size. Dit zijn mutsen die u ver over het hoofd heen trekt en die nauw aansluiten op het hoofd. Bij andere mutsen, zoals onze baretten pilotenmutsen, moet u bij de bestelling exact aangeven hoeveel cm u wenst: muts maat L of muts maat XL bijvoorbeeld.

Bestel online uw muts bij Hatland

U heeft een mooie heren muts grote maat, een stijlvolle dames muts L of XL gekozen? U bestelt uw muts eenvoudig via onze webshop. Heeft u nog vragen over het nemen van de muts maat of over onze producten? Stel ons uw vragen. Wij geven u graag raad zodat u de perfecte muts én maat kiest.