Filter

XL (60 - 61 cm)

Er zijn 116 producten.

Item 1-50 van 116 in totaal item(s)

Maat XL hoeden, wij hebben ze in ons assortiment!

Misschien bent u al lang op zoek naar een hoed maat XL? Dan hebben wij voor u hoeden vanaf maten 60 tot en met hoeden van maten 61. Deze twee maten worden als hoed van de maat XL beschouwd. Maar wat betekent dit juist en hoe berekent u precies uw maat? Past voor u een hoed van een maat XL, of heeft u toch misschien maat S, M, L of XXL nodig? Ons team staat voor u klaar om u te helpen met uw hoed van de maat XL, in de kleuren, materialen en de modellen die u wenst.

De maat van een XL hoed exact meten? Heel eenvoudig

U meet uw hoofd. Als u uitkomt op 60 cm, dan heeft u een hoed maat 60 nodig. Komt u uit op 61, dan kiest u voor hoeden die maat 61 hebben. Zo eenvoudig is dat. Bij minder zit u in de categorie L, hoger wordt het XXL. Het is zoals bij kleding: het aantal cm omvang bepaalt of u een hoed maat 60 of een hoed van maat 61 nodig heeft.

Schommelingen zijn mogelijk, hou hiermee rekening

De maat van een XL hoed staat vast. Hoeden van maten 60 meten exact 60 cm. Hoeden van maten 61 meten exact 61 cm. Wat er wel kan gebeuren is dat de omtrek van uw hoofd iets groter is bij warm weer of na harde inspanningen. Dit is normaal. Het is dan ook niet aan te raden om op deze momenten uw maat te nemen.

Een hoed met maat XL aanpassen naar groter of kleiner?

Stel dat u een hoed van maat 61 heeft gekocht. En na verloop van tijd merkt hij dat hij te strak zit. Een hoed groter maken kan helaas niet. Anderzijds, als u merkt dat bijvoorbeeld een hoed van maat 60 te groot is geworden, kunt u er wel wat aan doen. U gebruikt hiervoor een maatverkleiner of u voorziet uw hoed van een koord met een klip.

Talloze maat XL hoeden in ons gamma

Bij elk van onze hoeden staan de maten die verkrijgbaar zijn. De maat XL voor een hoed mag als vrij gangbare beschouwd worden. Daardoor heeft u veel keuze tussen onze hoeden met maten XL. Vraag gerust ons professioneel advies, wij helpen u de gepaste hoed te vinden!