Filter

Vintage hoeden

Er zijn 18 producten.

Item 1-18 van 18 in totaal item(s)

Onze vintage hoeden, retro voor de hedendaagse hoedenliefhebbers

Vintage, retro of nostalgisch... hoe u het ook wilt noemen, onze hoeden zijn een klasse apart. Vintage betekent authentiek. Onze vintage heren hoeden en dames hoeden zijn gebaseerd op originele modellen uit vroegere decennia. In principe is vintage alles wat al meer dan 30 jaar meegaat. Hoeden in vintage stijl dateren uit de tijd dat haute couture volop populair was. En die sfeer stralen onze vintage hoeden ook uit. De vintage hoeden die u online bij ons koopt, zijn ontwerpen die hun succes bewezen hebben. Met een vintage dames hoed of een vintage heren hoed uit ons gamma creëert u dan ook voor uzelf een chique en tegelijkertijd trendy look.

Bij welke outfit past uw vintage hoed?

Om te beginnen gaat een vintage hoed bij klassieke mooie kledij. Heren, combineer uw vintage heren hoeden met uw maatpak. Dames, draag uw vintage dames hoeden bij een mantelpakje. Vaak maakt een vintage hoed een traditionele outfit minder klassiek en creëert u integendeel een trendy look. Deze klassevolle look krijgt u bijvoorbeeld ook met onze Panama hoeden, Fedora hoeden of Trilby hoeden. Maar als u onze vintage hoeden online bekijkt, merkt u dat elke vintage hoed toch nog altijd dat unieke tikkeltje nostalgie heeft. Combineer uw vintage hoed bijvoorbeeld met een jurk met brede rok jaren '60 stijl, een modieuze zomerjurk of een Twiggy outfit. De heren dragen hun vintage hoed bij een gabardine jas of een jaren '50 regenjas. Combineer, experimenteer en gebruik uw fantasie. Bij vintage hoeden draagt u onvermijdelijk ook klassevolle handschoenen. Handschoenen waren in de haute-couture jaren zeer geliefd, en ze winnen nu terug terrein. Ze maken uw outfit compleet.

Kies kleur met vintage hoeden

De retro jaren waren de jaren van kleur. Denk maar aan de jaren '60-'70 met felle tinten. Ook de jaren '40 en '50 zaten vol typische tinten. De designers bij Hatland kiezen er dan ook voor om deze kleuren over te nemen in onze hoeden. Bekijk onze vintage hoeden online en klik op de kleur die u wenst. Als u vintage hoeden online bestelt, ziet u onmiddellijk hoe uw vintage hoed er uitziet. Bij onze hoeden vindt u zowel donkere kleuren zoals bruin en zwart. Anderzijds hebben wij vintage hoeden in rood, fel blauw, beige of groen bijvoorbeeld. U kunt meerdere vintage hoeden online aankopen zodat u bij elke outfit een vintage hoed in een bijpassende kleur draagt.

Wij gaan voor comfort, ook bij onze vintage hoeden

De vintage stijl heeft niets te maken met de seizoenen, leeftijd of geslacht. Daarom vindt u zowel in onze lente/zomer collectie als in ons assortiment voor de herfst/winter een heel aantal hoeden en wij bieden zowel vintage heren hoeden als vintage dames hoeden aan. Bij een vintage hoed gaat het vooral om het ontwerp. Het is dan ook mogelijk om deze hoeden in alle denkbare stoffen te vervaardigen. Denk bijvoorbeeld aan leer, wol, katoen of polyester. Of zoekt u een vintage dames hoed UPF50+ die u beschermt tegen schadelijke uv-stralen of wenst u een vintage heren hoed die waterafstotend is? Wij hebben ze in ons gamma!

Bestel uw vintage hoeden online

Bij Hatland helpen wij u graag om uw vintage heren hoeden of vintage dames hoeden te kiezen. De perfecte hoed bij de juiste persoon is waar wij naar streven. Onze specialisten geven u graag advies over styling, kwaliteit en afwerking van onze hoeden. Stel uw vragen in ons contactformulier, mail of telefoneer ons als u nog twijfelt. Als u uw vintage hoeden online bestelt, doe het dan voor 15:00u. Dan wordt uw hoed dezelfde dag nog ingepakt en verstuurd. Samen met u zorgen wij voor een perfecte vintage look!