Filter

Eigenschap

Er zijn 117 producten.

Item 1-50 van 117 in totaal item(s)

Kies dé perfecte pet, let ook op de eigenschappen van onze petten

U heeft waarschijnlijk onze website al grondig doorgenomen, op zoek naar een mooie, trendy, hippe, leuke of klassieke pet. Misschien zag u bij elke pet het materiaal en de eigenschappen staan. Als u een pet bestelt zal u bijvoorbeeld de maat van de pet bepalen en een kleur kiezen. Maar wij gaan een stap verder. Elke pet heeft eigenschappen die bijvoorbeeld te maken hebben met het materiaal, de structuur of het ontwerp van de pet. Ook de seizoenen voor dewelke de pet is bestemd, bepalen de eigenschappen van de pet. En misschien zullen ook de vormgeving en de maat van de pet bepalen welke stof onze designers kiezen. Op deze pagina vindt u de verschillende eigenschappen die een pet zoal kan hebben. Bij uw keuze mag u deze zeker niet uit het oog verliezen. Als u de eigenschappen ook heeft meegenomen in uw keuze, hoeft u enkel nog maar de maat van de pet te bepalen en u bent klaar. Contacteer ons wanneer u twijfels heeft of als u niet goed weet of een bepaalde pet die eigenschappen heeft die u ervan verwacht.

Typische eigenschappen voor een pet voor lente/zomer

Per pet heeft het materiaal eigenschappen die speciaal ontwikkeld zijn. Voor de zomerpetten bieden wij bijvoorbeeld de volgende pet eigenschappen aan:

  • Ademend. De stof heeft een fijne en luchtige structuur die lichaamsvocht laat ontsnappen. Zo zweet u niet onder de pet.
  • Anti-mosquito. Onze petten worden vaak gekozen voor buitenactiviteiten. Wij hebben voor bepaalde modellen gekozen voor een stof die ongedierte en insecten op afstand houdt.
  • Cooldown. Voor deze petten hebben wij een zeer luchtige stof gekozen en het ontwerp is zodanig dat het u maximaal tegen zon en warmte beschermt.
  • UPF50+. Dit staat voor Utra Violet Protection Factor. Dit is een zeer unieke stof die u tegen schadelijke uv-stralen zal beschermen.
  • Nekflap. Als u kort haar heeft en langdurig in de zon vertoeft, is het voordeel van een nekflap duidelijk. U krijgt nog meer bescherming tegen verbranden.

Typische eigenschappen voor een pet voor herfst/winter

Voor de winter moet bij een pet het materiaal andere eigenschappen hebben dan petten voor de zomer. Typische winter eigenschappen voor een pet zijn:

  • Oorflap. Een pet heeft materiaal eigenschappen, maar ook het ontwerpt zorgt voor uw comfort. Oorflappen zijn daar een goed voorbeeld van. Ze houden u lekker warm bij werken of wandelen in de kou.
  • Windafstotend. Ook wind kan zeer onaangenaam zijn als u buiten bezig bent. Een van onze pet eigenschappen is dan ook het gebruik van winddichte stof.
  • Waterafstotend. Dit is een van de belangrijke pet eigenschappen. U draagt uw pet uiteraard voor de uitstraling, maar een pet waar water doorheen lekt is helemaal niet fijn. Vandaar dat wij ook petten maken in waterafstotende stof.

Onze specialisten zijn er voor u. Of u nu hulp zoekt om de maat van een pet te bepalen of u wilt tot in detail deze eigenschappen bespreken, wij staan klaar.

Kies uit vele pet eigenschappen, kies voor Hatland

Naast al deze eigenschappen gaan wij ook voor duurzaamheid. Dit zit in onze filosofie en wij passen dit ook toe in onze petten en materialen en eigenschappen. De maat van een pet bepalen is vrij makkelijk, het gaat om een meting. Maar voor een pet het materiaal en ook de eigenschap bepalen ligt moeilijker en is niet altijd voor een leek duidelijk. Wij helpen u hier graag mee!

Uw pet met specifieke eigenschappen aankopen bij Hatland

Bij elke pet vindt u de eigenschappen en hoe u ze onderhoudt. De maat van de pet bepalen doet u aan de hand van de maattabel. Kies daarbij nog uw eigen stijl, kleur, patroon, soort... Met de juiste keuze zult u nog heel wat jaren van uw pet én de eigenschappen kunnen genieten!