Filter

Baretten

Een baret van Hatland, juist dat ietsje meer

Een baret heeft een specifieke vorm, het is een icoon in de wereld van hoofddeksels. Vroeger werd het enkel in bepaalde kringen en zeer specifieke regio’s gedragen. Nu ziet men ze overal ter wereld en wordt ze zowel door heren als door dames en zowel door jongeren als door ouderen gedragen. En geef toe: een baret is écht wel iets bijzonders. De unieke bolvorm staat een baret altijd wat hoger op het hoofd dan bijvoorbeeld een beanie muts. Anderzijds is een baret veel soepeler dan een hoed of een pet. U geeft uw baret eenvoudig de vorm die u zelf graag heeft. Ontdek al onze hoofddeksels in onze webwinkel en vergelijk ze met de baret. U bepaalt zelf wat een baret zou bijzonder maakt voor u.

Let op de typische kenmerken van de baret

Wanneer u een baret gaat kopen, let dan goed op de specifieke looks en details van een échte baret. De baret is gemaakt van een wollige stof die opgekamd wordt. Daardoor heeft elke baret voor dames, maar ook elke baret voor heren, een zacht en ietwat wollig uiterlijk. De bolvorm wordt verkregen door één lap stof over een vorm te trekken, nat te maken en op te kammen, en vervolgens te laten drogen. Het knopje boven op de muts is onmisbaar. Eens u een baret heeft gezien, merkt u onmiddellijk hoe een degelijke baret voor heren of een elegante baret voor dames er precies moet uitzien.

Het geheim achter de baret

Baretten hebben enerzijds hun oorsprong in het leger. Op het hoofddeksel worden insignes gedragen en de kleuren verwijzen vaak ook naar de rang of het land van de krijgsmacht. Anderzijds zien we al decennialang de typische Franse baret. Deze heeft onvermijdelijk een stompje boven op de muts. Ook bij adellijken en geestelijken zien we al eeuwen soortgelijke hoofddeksels. De Italiaanse of Latijnse 'biretta' en ook de Nederlandse 'bonnet' zijn verwant aan de baret. Het feit dat baretten zo graag gedragen worden is omdat u ze in alle standen kunt vormen. Duwt u ze wat hoger op het hoofd of laat u ze aan één zijde helemaal bijna tot in de hals zakken? Het kan allemaal! De baret zit altijd goed, voelt aangenaam aan en creëert ook altijd een zeer unieke uitstraling. Men mag geruststellen dat de baret voor dames, zowel als de baret voor heren weer helemaal in is. Daarom helpen wij u ook graag om een pittige en stijlvolle baret te kopen.

Een baret voor dames of een baret voor heren, altijd stijlvol

Bij een baret is het vaak liefde op het eerste gezicht. Tegenwoordig ziet men zowel baretten voor dames als baretten voor heren regelmatig in het straatbeeld. Het is een mooi alternatief voor wie niet onmiddellijk voor een muts, een pet of een hoed wil dragen. Een baret kopen is bewust een uniek hoofddeksel kopen. Welke uit onze collectie baretten kiest u?

Hoe dragen dames een baret?

Dames gaan vaak een baret kopen om een stoer tintje aan hun voorkomen te geven. Een baret heeft altijd iets speels en ook een vleugje mystiek rond zich. Omdat er ook wel een tikkeltje mannelijkheid in een baret zit, wordt een baret door dames bijvoorbeeld op een tweedelig mantelpak gedragen. Maar het kan evengoed op een trui, een jeans of op een jurk. Experimenteer gerust!

Hoe dragen heren een baret?

We merken dat een baret bij heren vaak nog op de traditionele manier gedragen wordt, namelijk op stoere kleding. Denk aan een warme trui, een wollen of leren jas. Toch ziet men dat mannen ook wel eens een baret kopen om ze op hun pak of hemd te dragen. Het kan allemaal! Probeer gerust uit!

Onze baretten, toppunt van comfort en klasse

Een baret kopen doet u niet zomaar elke dag. U bent misschien op zoek naar een baret voor dames waarmee u dagelijks naar het werk wil. Of u zoekt een baret voor heren om met vrienden op stap te gaan. Bij Hatland helpen wij u de juiste baret te kopen. Onze baretten zijn geschikt voor de herfst en de winter en daarom hebben we ze waterafstotend gemaakt. Uiteraard belet niets u om ze ook in de herfst of de lente te dragen. De pasvorm is zeer aangenaam en de voering is eveneens van degelijk materiaal gemaakt. Een baret voor heren bestaat al heel lang. Nu zien we alsmaar vaker dat een baret bij dames ook zeer populair wordt. Dat merken we bij onze medewerkers. Zij testen zowel baretten voor dames als baretten voor heren zelf uit. De dames laten ons regelmatig weten dat ze zelf ook wel een baret zouden kopen. Het succes van baretten zal zeker nog decennialang blijven bestaan. Naast baretten verkopen wij ook andere soort mutsen zoals pilotenmutsen. Deze hebben allemaal verschillende eigenschappen, materialen en kleuren.

Een baret kopen bij Hatland, gewoon online bestellen

Bij Hatland bestelt u uw baret voor dames of uw baret voor heren eenvoudig online. U kiest de kleur en de maat die u wenst. Wil u graag meer informatie over dit zo bijzondere hoofddeksel of wil u met een van onze stylisten bekijken in welke omstandigheden u deze aparte muts allemaal kunt dragen? Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord!