Filter

S (54 - 55 cm)

Er zijn 121 producten.

Item 1-50 van 121 in totaal item(s)

Zoekt u een hoed maat S? U vindt hem bij ons!

Bij hoeden bestaan er verschillende maten. Maar een hoed moet passen, dat is een feit. Wij van Hatland willen dat onze klanten perfect passende hoeden dragen en daarom bieden wij ze ook aan in diverse maten.

Hoe weet u dat uw hoed maat S perfect zit?

Een hoed moet goed zitten, op alle gebieden. Zo mag bijvoorbeeld een lente/zomer hoed niet te strak zitten. Als uw hoed te strak zit, kunt u snel gaan zweten. Voor een herfst/winter hoed geldt dat hij niet te los mag zitten. In de winter heeft uw hoed wind en regen te trotseren en moet goed aansluiten.

Wat is precies een maat S hoed?

Naast de maat S hoed bestaan er ook hoeden Medium (M), Large (L) en Extra Large (XL). Bij elke maat past in principe een aantal cm. Een hoed maat 54 cm komt overeen met een S, ook een hoed maat 55 behoort tot de hoeden maat S. Een M hoed komt overeen met 56 en 57 cm. Omdat niet iedereen hetzelfde hoofd heeft of een hoed hetzelfde aanvoelt, wordt er soms ook met de tussenmaat Small/Medium gerekend. Dit komt dan overeen met een hoed maat 55 of een hoed maat 56.

Een maat S hoed volledig op uw hoofd afgestemd

Een hoed maat 54 is dus de kleinste hoed die wij in ons gamma hebben. Het kan zijn dat deze te strak aanvoelt. Dan kunt u beter uw hoed iets groter nemen. Om ervoor te zorgen dat uw hoed toch perfect zit, vindt u bij onze accessoires maatverkleiners. Op die manier kunt u uw hoed in maat M in bepaalde omstandigheden toch omvormen tot een maat S hoed. Heeft u gekozen voor een hoed maat S en zit hij toch wat los? Ook hier kunt u een maatverkleiner gebruiken. Of u kies bijvoorbeeld voor een koord en klip. Het verhindert dat uw hoed maat 54 of ook een hoed van maat 55 die een beetje te groot is, afwaait of dat u hem verliest.

De perfect hoed, daar zorgen wij voor

Als u een maat S hoed zoekt, kijk dan altijd bij de specificaties van het product of het inderdaad in een hoed maat S bestaat. Meet goed uw hoofd zodat u kiest tussen een hoed maat 54 cm of een hoed maat 55 cm. Als u nog twijfels heeft, contacteer ons. Wij adviseren u op een professionele manier!