Filter

Corduroy

Onze corduroy petten, de klassieke pet met moderne uitstraling

Corduroy wordt ook wel geribbeld fluweel, ribfluweel, ribvelours of ribcord genoemd. Corduroy is een manier van weven die de stof zacht en dik maakt. In de 19e eeuw was ribfluweel de meest gebruikte stof voor werkmansbroeken. Daarbij werden ook jassen gemaakt en uiteraard hoorde hier ook een corduroy pet bij. Iedereen kent ze wel, de platte petten die door havenarbeiders of fabrieksarbeiders gedragen werden. Vooral in Engeland waren ze populair. Daarom worden ze ook nog wel eens 'Manchester' genoemd. Meestal waren ze in bruin, donker blauw of zwart. Wij gaven deze petten een nieuwe boost, maar altijd met respect voor de oude modellen. Wij bieden ook corduroy snapback caps aan. Nu worden corduroy petten door dames en door mannen gedragen.

Onze moderne corduroy petten

Meestal werd de stof corduroy van katoen gemaakt, tegenwoordig wordt ze ook van andere materialen gemaakt. Bij Hatland houden wij zo veel mogelijk de oorspronkelijke stof, namelijk katoen, aan. De typische stiksels die naar boven toe samen komen en het typische knopje op de pet mogen zeker niet ontbreken bij een originele corduroy pet. Onze corduroy snapback petten zijn hierop een kleine uitzondering. Het model is lichtjes anders. Corduroy petten geven een extra accent aan uw kleding. Corduroy petten voor dames worden als stijlsymbool gedragen. Een corduroy pet voor dames geeft een stoere look aan uw outfit, zonder daarom te mannelijk over te komen. Een corduroy pet is bij dames vrij nieuw, maar de vrouwen hebben hun achterstand zeker ingehaald. Corduroy petten zijn door dames volop ontdekt. Corduroy petten zijn bij heren eigenlijk nooit weg geweest. Corduroy petten voor heren zien er dan ook nog altijd zo uit als wanneer ze eerst gedragen werden. De zo typische korte klep en de ietwat in elkaar gezakte vorm zijn heel typisch voor corduroy petten voor heren. En dames kunnen deze vorm zeker ook appreciëren. Corduroy petten worden door heren ook op diverse manieren gedragen. Waar een corduroy pet door dames meestal recht op het hoofd wordt geplaatst, zal een corduroy pet bij heren de ene keer recht, de andere keer schuin op het hoofd gedragen worden. Sommige mannen zetten een corduroy pet zelfs achterstevoren. Dit zien we dan ook vaak bij onze corduroy snapback caps. U draagt hem zoals u dit het beste aanvoelt. U kunt met uw corduroy pet een zeer persoonlijke look creëren. Als u vragen heeft over het materiaal van corduroy, de styling of het comfort, neem dan contact met ons op. Wij geven u graag meer uitleg.

Een warme corduroy pet voor koude dagen

Fluweel of corduroy is een warme stof. Door de unieke manier van weven is ze winddicht. Een corduroy pet is dan ook ideaal voor als u graag buiten vertoeft. Als u graag wandelt, tuiniert of gewoon graag op stap gaat, ook al is het koud, dan draagt u een corduroy pet. Wij bieden ook corduroy petten aan met oorflappen. Dit geeft u nog meer bescherming tegen kou en wind. Onze corduroy snapback petten zijn iets lichter, maar geven u toch de nodige bescherming.

Hatland biedt uitsluitend topkwaliteit

Wist u dat al onze petten door onze medewerkers worden gedragen? Dit is niet alleen omdat zij ze mooi vinden. Zij testen onze petten ook grondig uit. Dit geld zowel voor onze corduroy petten voor dames als voor onze corduroy petten voor heren. En ook onze corduroy snapback caps ontkomen niet aan deze doorgedreven testen. Wij zijn blij dat onze medewerkers hun opmerkingen regelmatig aan onze designers doorgeven. Zo krijgt u telkens weer de laatste nieuwe versie van onze petten. Ook u kunt uw bevindingen doorsturen via ons contactformulier. Wij luisteren graag naar uw ideeën.

Uw corduroy pet kopen bij Hatland

Heeft u uw favoriete corduroy pet voor dames of heren of corduroy snapback pet kunnen vinden? U bestelt eenvoudig via internet en ze komt er spoedig aan. Bij vragen horen wij het graag. Hatland zorgt ervoor dat u met de juiste pet uw outfit een meerwaarde geeft!