Filter

Zonne hoeden

Er zijn 67 producten.

Item 1-50 van 67 in totaal item(s)

Zonnehoed online kopen

Bescherming tegen de zon is tegenwoordig erg belangrijk. Teveel blootstelling aan UV stralen is schadelijk voor de huid en kan zelfs huidkanker veroorzaken. Maar ook snellere houdveroudering kan optreden. Goede bescherming is dus van essentieel belang.

Wat betekent UPF50+ precies?

UPF betekent Ultraviolet Protection Factor. Dit is de mate waarin je beschermd wordt tegen schadelijke UV straling. De hoogst mogelijke factor is UPF50+. Deze factor houdt 98% van de UV straling tegen.

De mooiste zonnehoed met UPF50 bescherming

De afkortingen UPF en SPF ( Sun Protection Factor ) betekenen hetzelfde. Ze geven beide de UV-doorlaatbaarheid aan. De SPF factor wordt gebruikt bij zonnebrandcrèmes, en de UPF factor wordt gebruikt bij UV werende kleding. De meeste hoeden beschermen je hoofhuid al een beetje tegen de zon. Maar de schadelijke UV stralen zijn erg sterk. De schadelijke UV straling komt dus ook door een hoed of pet heen.  Daarom zijn onze zonnehoeden behandeld met een speciale coating die de zonnehoed een UPF50+ bescherming geeft. Waarmee je dus volledig beschermd bent tegen de UV stralen op je hoofd. Naast de UPF50+ bescherming geeft een zonnehoed je ook bescherming voor je ogen, door de schaduw die de rand van de hoed afgeeft. Mede hierdoor is het dragen van een zonnehoed in de zomer extra prettig.

Zonnehoeden collectie voor dames en heren

De collectie zonnehoeden bij Hatland is zeer divers. Er zijn veel modellen beschikbaar.  Of je nou een lekker naar buiten gaat om te wandelen, te fietsen, om te werken of gewoon lekker op een terras gaat zitten, voor elke gelegenheid hebben wij de juiste zonnehoed of pet met UV bescherming. Maar naaste de standaard hoeden en petten met UV bescherming hebben wij ook een caps met een nekflap die u ook bescherming biedt tegen de zon. Uitermate geschikt voor diegene die lang buiten in de felle zon is. Denk hierbij aan lange fietstochten of een prachtige wandeltocht in de bergen. Naast de functionele eigenschappen van een zonnehoed met UV bescherming, is een zonnehoed natuurlijk ook gewoon een mode accessoire. Je kunt hier zoveel mee variëren. Bij Hatland hebben wij een enorme keuze in zonnehoeden. Van prachtige flaphoeden, buckethoeden, zonnekleppen tot prachtige panamahoeden. We hebben hier alles in huis. Maar wat zijn nou de criteria voor een fijne zonnehoed? Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat de zonnehoed volledige UV bescherming biedt. De hoeden van Hatland met UV kenmerk, hebben allemaal UPF50+ bescherming. Daarnaast moet de zonnehoed natuurlijk prettig zitten, licht aanvoelen en lekker luchtig zijn. Naast al deze eigenschappen is het natuurlijk ook fijn als de zonnehoed gewoon mooi is en past met je outfit. Je kan gaan voor een zonnehoed die qua kleur mooi bij je outfit staat of 1 die qua model het beste bij je past. Op een strand is een heerlijke zonnehoed voor dames een mooie optie, maar er is ook een zonnehoed voor een man beschikbaar. Voor een lange wandeling in bijvoorbeeld de bergen is een functionelere zonnehoed meer geschikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuke hoed voor heren, zoals model Xavier of onze klassieke topper, de Bushwalker, al jaren 1 van onze best verkochte hoed.  Maar ook de caps als de Tropic, Clarion en de Reef zijn voorzien van UV50+ bescherming. We hebben ook een prachtige buckets met UV 50+ bescherming,  zoals de Kasai, Revelstoke en de Botswana. Dus wees verstandig en bescherm uw  zelf tegen de schadelijke invloeden van UV straling. Aan de uitgebreide collectie zonnehoeden van Hatland kan het niet meer liggen!

Kies de perfecte zonnehoed hier uit!

Zoekt u een zonnehoed voor dames of een zonnehoed voor heren? Ons aanbod is zeer uitgebreid. Dames gaan graag voor elegante modellen, heren houden het vaak bij stoer. Dit is geen probleem bij Hatland. Wij letten op details en verwerken ze mee in onze ontwerpen. Kies die zonnehoed die bij uw karakter en bij uw kleding past. Wij helpen u hiermee!

Zonnehoeden voor dames, zonnehoeden voor heren, verschillende eigenschappen

Bij elke zonnehoed vindt u welke karakteristieken wij aan de hoed hebben meegegeven. U wil misschien een zonnehoed voor dames voor aan het strand? Dan kiest u bijvoorbeeld ook voor een UPF 50+ (uv-werend) hoed. Of u zoekt een zonnehoed voor heren die waterafstotende is of een verstelbare zweetband heeft. Het kan allemaal bij Hatland! U kiest precies die hoed die aan uw eisen voldoet.

Uw zonnehoed kiezen bij Hatland

In onze online hoedenshop kiest u snel en eenvoudig die zonnehoed die u zoekt. Dankzij de filters kiest u de kleuren, de eigenschappen, de materialen en de maat. U bestelt online de zonnehoed voor heren of de zonnehoed voor dames naar uw keuze en wij leveren zeer snel. Als u vragen heeft, contacteert u onze klantenservice. Wij staan voor u klaar!