Filter

L (58 - 59 cm)

Er zijn 120 producten.

Item 1-50 van 120 in totaal item(s)

Een hoed maat L, hij past tot op de millimeter

Een maat L hoed is een vrij gemiddelde maat. Het zijn hoeden van een maat 58 tot hoeden van een maat 59. Kleinere hoeden behoren tot maat S of M en grotere hoeden zijn dan een maat XL. Soms wordt de hoed van maat 59 tot een tussenmaat, de L/XL gerekend, net als de hoed van maat 60. Per hoed van maat L vindt u een maattabel die deze berekening verduidelijkt.

Bereken uw maat

U neemt de maat van uw hoofd, en dit in wat wij noemen 'normale' omstandigheden. Bij heel warm weer, na het sporten of als u vermoeid bent, kan het zijn dat uw hoofd een ietwat grotere omvang heeft en dat daardoor een maat L hoed te klein lijkt. Een hoed van maat 58 kan dan plots aanvoelen als een hoed van maat 57 of 56.

Uw hoed maat L aanpassen aan de omstandigheden

Heeft u een van onze maat L hoeden gekocht en voelt hij na een tijdje wat los aan? Gebruik dan een maatverkleiner. Deze kan uw hoed tot wel twee maten kleiner maken. Een hoed van een maat 58 zal dan een 56 of 57 worden en een hoed met maat 59 wordt een 57 of 58.

Uw hoed goed op uw hoofd houden

Als uw maat L hoed perfect zit maar u gaat bijvoorbeeld wandelen bij winderig weer, bevestig dan een koord en een klip. Zo zult u hem niet gauw verliezen en uw hoed sluit ook altijd goed aan. De juiste maat biedt comfort en vrijheid in welke omstandigheden u uw hoed ook draagt. Het ligt soms in een klein detail, maar een hoed die aangenaam aanvoelt is geen overbodige luxe.

Kies uw hoeden van maat L bij Hatland

U merkt dat wij een zeer uitgebreid assortiment hoeden hebben in diverse kleuren, materialen, stijlen een ook in verschillende maten. Zo zult u makkelijk een hoed van maat 58 of ook een hoed van maat 59 in onze webshop vinden. Vraag ons gerust ons advies en contacteer ons voor al uw vragen. Wij zijn pas tevreden als uw hoed maat L perfect past!