Filter

Duurzaam

Duurzame petten bij Hatland

Duurzaamheid is een hot onderwerp tegenwoordig.  Veel bedrijven willen graag duurzaam investeren en produceren. Dit is beter voor het milieu.  Natuurlijk geldt dit ook voor Hatland. Hatland heeft hierom dus ook een geweldige collectie duurzame petten ontwikkelt. Deze petten zijn gemaakt van recycled PET bottles. Say what? Ja! Inderdaad, deze petten zijn gemaakt van recycled PET bottles, oftewel; lege plastic flesjes!  


Wat betekent een duurzame hoed of pet?

Als je het maken van de recycled PET bottles vergelijkt met het maken van reguliere petten die gemaakt worden van polyester dan is er een groot verschil. De fabrieken die gebruik maken van recycled PET bottles vergeleken met reguliere polyester fabrieken gebruiken 70% minder energie en maar liefst 85% minder water! Wat ontzettend mooi om dit verschil te zien.  


Waar kan je zien dat het een duurzame pet is?

Aan de binnenkant van de pet kun je zien hoeveel lege plastic flesjes er gebruikt zijn om deze hoed of pet te maken, hoe leuk is dat? Zo weet je dus precies hoeveel plastic flesjes er in je hoed of pet zitten.  


Verschillende duurzame modellen!

In deze collectie van recycled PET bottles hebben we een drie tal modellen. Als eerste hebben we de klassieke baseball cap, verkrijgbaar in de kleuren; klei, olijf groen en marine blauw. Deze pet heeft een verstelbare sluiting waardoor deze bij iedereen past. Als tweede hebben we een Visor, oftewel een zonneklep in de collectie. Deze gaat in de kleuren; klei, olijf groen en marine blauw. Deze visor sluit aan de achterkant met klittenband waardoor deze ook voor iedereen geschikt is. En als derde zit er in deze unieke collectie een buckethoed, ook wel een vissershoedje genoemd. Deze is beschikbaar in de kleuren: klei, olijf groen en marine blauw. Deze hoed gaat in de maten S/M en L/XL.  De maat S/M heeft een omtrek van 56 cm en de maat L/XL heeft een omtrek van 58 cm. Precies tussen de reguliere maten in dus. Kijk snel op onze website om deze unieke collectie te bewonderen.