Filter

Fedora hoeden

Er zijn 49 producten.

Item 1-48 van 49 in totaal item(s)

De Fedora hoed, een gleufhoed voor kenners

De Fedora hoed is een zeer bijzondere hoed uit onze collectie. Een Fedora hoed kopen betekent dat u kennis van zaken heeft. De naam Fedora hoed is afkomstig uit een toneelstuk uit 1882 van Sardou, genaamd Fédora. Hierin droeg de heldin, gespeeld door Sarah Bernhardt, een Fedora hoed. Het succes van deze hoed was gigantisch en hij kreeg dan ook voor altijd de naam Fedora. Het succes is tot op heden gebleven. Denk bijvoorbeeld aan Humphrey Bogart, Al Capone, Harrison Ford en Johnny Depp. We hebben ze allemaal al gezien met een Fedora hoed voor heren. Maar wat betreft de Fedora hoed zijn dames volop hun achterstand aan het inhalen. De streetstyle heeft de Fedora dames hoed een extra boost gegeven.


Wat is precies een Fedora hoed?

Als u eraan denkt een fedora hoed te kopen, doe het dan zoals het hoort. Een fedora hoed voor heren en een fedora hoed voor dames moeten aan exact dezelfde voorwaarden voldoen om wel degelijk een fedora hoed genoemd te worden. Een echte fedora hoed kopen is dan ook niet zo eenvoudig. Maar wij staan u graag bij per telefoon, via mail of door middel van ons contactformulier. Bij een fedora hoed draait alles rond de vorm van de hoed en de breedte van de rand. Een fedora hoed behoort tot de categorie van de gleuf hoeden, maar niet elke gleuf hoed is een fedora hoed. De gleuf, eerder een deuk, van de fedora moet op een bepaalde manier gevormd kunnen worden. Met andere woorden, zowel bij fedora dames hoeden als bij fedora hoeden voor de man zet u uw hoed op en u modelleert de gleuf. Ook al is een fedora hoed voor heren in dezelfde vorm vervaardigd als een fedora dameshoed, mannen kunnen aan dit type van hoeden een stoere look geven en vrouwen een meer elegante vorm. Wat de rand betreft, die moet een zekere breedte hebben. Bij onze categorie Trilby hoeden vindt u ook gleufhoeden, maar de rand is hier veel smaller dan bij de fedora.


Een Fedora hoed voor heren en dames

Wij maken eigenlijk geen verschil tussen een fedora hoed voor heren en de fedora hoed voor de dames. We merken wel dat fedora hoeden bij de heren vooral in de basiskleuren wit, zwart en beige gekocht worden. Anderzijds is de fedora hoed bij de dames vooral in wit en felle kleuren populair. Toch vermoeden wij dat dit verschil tussen een fedora dames hoed en een fedora hoed voor de man langzaam verdwijnen. Trendy vrouwen dragen ook maatpakken en dassen en daar past een fedora hoed dames perfect bij. Kies zeker ook handschoenen als u voor dit type van hoed gaat. Handschoenen geven extra cachet aan uw outfit.


Een Fedora hoed het hele jaar door

Wij maken dit type van hoeden in verschillende stoffen. Zo zal een fedora hoed voor de dames in katoen en wol de voorkeur krijgen. Bij een fedora hoed voor heren zien we dat Panama-stof en wol veel succes hebben. Maar laat u hierdoor zeker niet afschrikken. Er zijn voldoende mogelijkheden om precies die fedora hoed voor heren of die fedora hoed voor dames te vinden die op dat moment aan uw eisen voldoet.


Een fedora hoed kopen doet u met kennis van zaken

Bent u op zoek naar een fedora dames hoed, zoekt u een fedora hoed voor uw man of wil u als man uw partner verrassen met een mooie fedora dames hoed? Een fedora hoed voor heren is vrij gangbaar. Dames zijn misschien aan hun proefstuk toe. Doe gerust een beroep op onze expertise. Zo hoeft een fedora hoed kopen geen huzarenstuk te zijn. U kunt binnenkort als een echte filmheld of diva uw mooie fedora hoed dragen!