Filter

Verkrijgbaar in kleur

Price

90,00 - 150,00

Panama hoeden

Onze Panama hoeden, pure klasse voor de lente en de zomer

Wist u dat Panama hoeden oorspronkelijk afkomstig zijn uit Ecuador en dat ze al bestaan sinds de 17e eeuw? Toen werden ze al met de hand geweven. Ze werden naar Panama verzonden om verder verscheept te worden. Panama hoeden danken dan ook hun naam aan deze plek. In Panama waren Panama hoeden voor heren razend populair, en dan vooral bij de arbeiders die het Panama-kanaal hebben aangelegd. Deze hoofddeksels waren een ideale bescherming tegen de felle zon. Toen reeds waren bij de Panama hoeden de prijzen al zeer democratisch. Later, begin van de 20e eeuw, waren Panama hoeden voor heren bijzonder geliefd bij figuren zoals president Roosevelt. En ook bij popsterren zoals Michael Jackson en Mick Jagger werden Panama hoeden voor heren opgemerkt. Het is in ieder geval een zeer stijlvolle hoed en een echte eyecatcher.


Wat is Panama precies?

Panama is een natuurlijk weefsel. De vezels worden in elkaar geweven op de meest eenvoudige manier. Het wordt ook kubusweefsel, platweefsel of matweefsel genoemd. Er worden evenveel schering- als inslagdraden gebruikt. U kunt het vergelijken met eenvoudig vlechten. Door deze manier van weven krijgt de stof een satijnachtige uitstraling. Panama stof is luchtig en de productie is vrij eenvoudig. Daardoor is bij een Panama hoed de prijs altijd zeer laag. Panama stof is luchtdoorlatend. Dit maakt dat een Panama hoed voor heren of een Panama hoed voor dames uiterst populair zijn in de lente en de zomer. Vergelijkbare hoeden zijn bijvoorbeeld linnen hoeden, Fedora hoeden en stro/riet hoeden. Als u exact wilt weten wat een Panama hoed voor heren of een Panama hoed voor dames dan zo specifiek maakt en hoe het komt dat een Panama hoed in prijs zeer voordelig is, telefoneer ons gerust. Of stuur ons een mail of vraag het ons in het contactformulier. Wij helpen u bij uw keuze!


Panama hoeden voor dames

Onze Panama hoeden voor heren zowel als onze Panama hoeden voor dames zijn van zeer hoge kwaliteit. Het succes van Panama hoeden bij dames ligt hem juist in het comfort en uiteraard ook in de uitstraling. Een ander voordeel is dat bij Panama hoeden de prijzen zeer voordelig zijn. Wij hebben in ons gamma een uitgebreid assortiment aan beige, naturel en witte hoeden. We merken dat onze Panama hoeden bij dames meer en meer aan populariteit winnen. Oorspronkelijk werden Panama hoeden door heren gedragen. Maar vrouwen ontdekken de laatste tijd ook de charme van een Panama hoed. Daarom wordt een Panamahoed ook door dames gedragen. Het geeft een wat mannelijke touch aan uw vrouwenoutfit, maar zonder te overdrijven. Een Panama hoed bij dames is vooral een statement.


Panama hoeden voor heren

Bij de Panama hoeden voor heren zien we dat er, naast de witte en de naturel hoeden, de zwarte hoeden ook zeer geliefd zijn. Waar Panama hoeden door de dames eerder in lichte kleuren gekozen worden, gaan mannen ook voor stoer zwart bijvoorbeeld. Bekijk gerust bij onze Panama hoeden de prijs. U staat versteld hoe u voor een dergelijk budget een eigen look kunt creëren. Een brede of smalle band, en een bruine of zwarte band maken uiteraard ook deel uit van de look.


Kies uw Panama hoed uit onze webshop.

In onze webwinkel maken wij geen strikt onderscheid tussen een Panama hoed voor de heren of een Panama hoed voor dames. Kies het model en de kleur die u het beste past. U vindt bij elke Panama hoed de specificaties en de prijs. Een belangrijk criterium bij uw keuze is namelijk dat bij Panamahoed de prijs niet zo hoog ligt. Als u van een Panama hoed de prijs vergelijkt met andere kwaliteitsvolle hoeden, dan krijgt u met een Panama hoed zeker waar voor uw geld. Moest u nog vragen hebben over Panamahoeden of andere producten zoals bijvoorbeeld bijpassende handschoenen of accessoires om uw Panama hoed optimaal te onderhouden, dan staan wij voor u klaar!