Filter

Trilby hoeden

Trilby hoeden koop je bij Hatland

Nu ook bij Hatland beschikbaar; de Trilby hoed! De Trilby hoed van Hatland is misschien wel de bekendste hoed ter wereld. Niet iedereen zal bekend zijn met de term ‘Trilby’ maar deze hoed is zeker in Europa niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de man of vrouw. De Trilby hat werd voor het eerst geïntroduceerd tijdens het toneelstuk ‘’Trilby’’ van George du Maurier. Na dit toneelstuk werd de hoed bekend onder de naam ‘’Trilby’’. Een ‘Trilby hoed kan gemaakt zijn van verschillende materialen.

Wat is een Trilby hoed?

De Trilby hoed kenmerkt zich door een platte voorkant die licht naar onderen buigt en een omhoog gevouwen achterkant. De Trilby is zoals eerder vermeld beschikbaar in alle verschillende soorten en materialen. Daarnaast bied Hatland ook een ruime kleuren keuze aan van de Trilby hoeden, heb jij liever een stoere bruine hoed of een chique rode hoed? De Trilby hoed wordt regelmatig verward met de Fedora hoed, er zit echter een groot verschil tussen beide hoeden. De Fedora hoed is een hoed met een bredere rand dan de Trilby hoed en een andere vouw in de rand. Dit word ook wel het verschil tussen de ‘’small brim’’ en ‘’wide brim’’ hoed genoemd. Daarnaast word de Fedora hoed anders gedragen, de Fedora hoeden word meer naar voren gedragen waar de Trilby hoeden meer op de achterkant van het hoofd worden gedragen. Er zijn dus duidelijke verschillen tussen de trilby hoed en de fedora. De trilby hoed is een ware toevoeging aan je garderobe als dit het soort hoed is waar je van houdt. Bekijk ons ruime assortiment trilby hoeden en laat je inspireren.

Een hoed die past bij jouw uitstraling

Waar de Trilby hoed vroeger graag werd gedragen door muzikanten en andere beroemdheden is deze ondertussen een accessoire geworden voor iedereen. De Trilby is geschikt voor dames, heren en kinderen. Door de smalle rand is de hoed comfortabel en voor alledaags gebruik geschikt. Naast de Trilby hoed bied Hatland vele andere soorten hoeden aan die vergelijkbaar zijn met de Trilby hoeden. De Fedora hoed is een hoed met bredere rand, perfect voor bescherming tegen de zon. Maar Hatland bied naast de trilby ook de volgende soorten hoeden aan:

Meer op zoek naar een hoed geschikt voor een outdoor vakantie? Check onze categorieën met speciale eigenschappen. Deze hoeden bieden bescherming en zijn uniek in Nederland.  

Trilby hoeden voor de zomer en de winter!

Een Trilby hoed is er voor elk seizoen, in het zomer seizoen dragen wij graag een luchtige Trilby hoed gemaakt van bijvoorbeeld stro/riet, ademend katoen of linnen. Terwijl wij in het winter seizoen liever gaan voor een vilten, stoffen, wollen of lederen hoed. De collectie Trilby hoeden zijn uitstekend gecombineerd met de eigenschappen van Hatland zoals waterafstotend materiaal en UPF50+ bescherming tegen de zon. Zo heb jij een modieuze hoed in combinatie met de bescherming die jij van een Hatland hoofddeksel gewend bent.