Hatland - Maattabel voor hoeden en petten

Hoofdmaat opmeten voor Hoeden, Petten en mutsen

Hier is een stapsgewijze handleiding om je hoofdmaat op te meten:


Benodigdheden:

Een meetlint (of een stuk touw en een liniaal)
Een spiegel (optioneel)

Stappen:
Zorg ervoor dat je haar plat en netjes zit, zodat het je meting niet verstoort. Als je lang haar hebt, kun je het in een staart doen of wegstoppen onder een muts.

Pak het meetlint en plaats het rondom je hoofd. Begin ongeveer 1 centimeter boven je wenkbrauwen en oren, op het breedste punt van je voorhoofd. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal en recht blijft. Als je geen meetlint hebt, kun je een stuk touw gebruiken en dit later met een liniaal meten.

Trek het meetlint voorzichtig aan zodat het comfortabel strak om je hoofd zit. Het moet stevig genoeg zijn om niet te verschuiven, maar niet zo strak dat het ongemakkelijk wordt. 

Lees de meting af op het punt waar het meetlint elkaar overlapt. Als je een stuk touw hebt gebruikt, markeer dan het punt waar het touw elkaar overlapt en meet vervolgens de lengte van het touw met een liniaal.

Schrijf de meting op in centimeters. Dit is je hoofdmaat.

Om een nauwkeurige meting te krijgen, kun je de meting meerdere keren herhalen en het gemiddelde nemen van de resultaten.

Extra tip:
Als je het lastig vindt om zelf je hoofdmaat op te meten, kun je ook hulp vragen aan iemand anders. Ze kunnen je helpen om het meetlint op de juiste plek te plaatsen en de meting nauwkeurig af te lezen.

Met deze handleiding kun je je hoofdmaat opmeten, wat handig is bij het kopen van hoofddeksels, zoals hoeden, mutsen en petten, om ervoor te zorgen dat ze goed passen en comfortabel zijn.

Hulp nodig bij het opmeten?
Wij leggen het je graag in de volgende video uit: